tisdag 24 november 2009

Oskarshamns kommuns budgetmöte

Så var kommunfullmäktiges budgetmöte över för den här gången. I år var det ytterst lite som skilde alliansens och majoritetens förslag, det är ju i och för sig roligt att majoriteten i Oskarshamn äntligen har insett att vi måste minska våra kostnader för få ekonomin att gå ihop. Om vi ska räkna i kronor och ören så var det ungefär 5 promille som skilde vår förslag åt. Däremot så var det en del skillnader hur pengarna fördelades mellan dom olika förvaltningarna

På grund av att det var så små skillnader i förslagen så blev budgetdebatten mer ideologisk än den varit någonsin tidigare. Debatten handlade inte bara om kronor och ören utan mer om ideologiska skillnader mellan blocken.
En debatt om blev lång och där dom ideologiska skillnaderna märktes tydligt var debatten om att införa ett vårdnadsbidrag i kommunen. Vi försökte driva debatten till en början som en ren budgetdebatt där det faktiskt handlade om kronor och ören och där vi menar att en sådan reform skulle vara kostnadsneutral. Då svarade S och V med att dom inte ens skulle rösta för en sådan reform om den så blev en ekonomisk vinst för kommunen. Det är ju ändå bra att veta för väljarna, att vänsterkartellen ofta låter systemen gå före människan visste vi redan men att dom också låter systemen gå före en ansvarsfull ekonomisk politik i Oskarshamns kommun var kanske en nyhet för många av väljarna. S och V slängde också in ett nytt yrkande vid sittande bord, det var att skjuta till 700 000 till BUN så att vi kan behålla fritidsledarna på våra högstadieskolor, vi från alliansen hade redan en starkare budget på BUN:s område en majoriteten så vi ansåg inte att vi behövde stödja det förslaget eftersom det redan fanns utrymme i vår budget att behålla dessa fritidsledare.

I övrigt var det mycket debatt kring Sverigedemokraternas förslag till budget. Detta gick som vanligt i främlingsfientlighetens tecken. Dom yrkade bland annat på att vi omedelbart ska stoppa allt flyktingmotagande till kommunen, att alla satsningar på att stärka det mångkulturella samhället genast skall upphöra.
Deras argumentation var närmast skrattretande Bland annat så menade man att bilränder i Rosengård m.m. är det mångkulturella samhällets fel, inte en stavelse om att det kanske är det Svenska samhällets fel till att det ser ut som det gör utan skulden läggs helt och hållet på det mångkulturella samhället.
När det gäller slopat flyktingmottagande så väljer SD att bara se flyktingmottagandet som en kostnad. Jag däremot väljer att se det som en vinst, dessa människor för med sig en väldigt stor utveckling med sig till Sverige i form av bland annat kulturellt utbyte som det är omöjligt att sätta kronor och ören på.
När SD upptäckte att dessa argument inte höll så kom debattens absoluta lågvattenmärke. Man hävdade att dom flyktingar som kommer hit är bara dom som har ordentligt med pengar och dom kommer i flygstolar eller att dom betalar flyktingsmugglare för att komma hit. Dessutom så menade SD att det var dom etablerade partiernas fel att det över huvud taget finns flyktingsmugglare.

När argumenten tryter så är det lätt att det blir så här, att man då enbart försöker att spela på fördomar och lögner. Det är viktigt att vi från dom etablerade partierna gör vad vi kan för att motarbeta dessa mörka krafter.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att det åtminstone finns något parti som vågar säga sanningen! Sista gången man har röstat med alliansen! Du säger att Sverigedemokratena ljuger, men vad exakt har dom ljugit om?

Påstår du även att polisen ljuger?

"- För att ta sig från Irak till Sverige för att söka asyl är man tvungen att använda människosmugglare, som tjänar grova pengar, säger Leif Svensson, kriminalinspektör vid Rikskriminalpolisens rotel för illegal invandring."

http://www.dn.se/nyheter/sverige/smugglare-bakom-vag-av-irakier-1.440143

Magnus Larsson sa...

Nej, jag påstår inte att polisen ljuger. Jag har heller aldrig påstått att det inte finns människosmugglare.

Det jag tog upp i mitt inlägg var att SD beskylde oss etablerade pertier för att det finns människosmugglare i världen ochh detta är en förbannad lögn.

Anonym sa...

Men du skrev ju själv: "Man hävdade att dom flyktingar som kommer hit är bara dom som har ordentligt med pengar och dom kommer i flygstolar eller att dom betalar flyktingsmugglare för att komma hit."

Så då ljög dem kanske inte allt för mycket då... Länge hade man hoppats på att alliansen skulle ta bladet från munnen och sluta spela med pk-eliten. Uppenbarligen har man väntat för länge och nu är jag tillräckligt trött på hyckleriet om den svenska invandringspolitiken.

Magnus Larsson sa...

Det finns också ett stort antal människor som hamnar i Sverige utan att ha betala människosmugglare en massa penagar så jag hävdar fortfarande att dom inte har rätt i sitt påstående.

Sedan är det ingen hemlighet att vi har haft en misslyckad integrationspolitik i det här lande men det är ju knappast invandrarnas fel.

Anonym sa...

Haha, det där att Rosengård är svenskarnas fel var bra. Trodde bara det var Måna Muslim som var så korkad och svenskfientlig.Har du bott i en gaderob hela livet? Dags att kliva ut i verkligheten och öppna ögonen. Men det hjälper väl ändå inte om man inte vill se.

Sverigevänliga hälsningar Magnus

Anonym sa...

Sedan är det ingen hemlighet att vi har haft en misslyckad integrationspolitik i det här lande men det är ju knappast invandrarnas fel.

Och hur löser ni detta problem? Jo genom att fortsätta att ta in 100 000 bidragstagare varje år i en ohämmad ström. Bra jobbat PK-broilers. Sedan tvingar ni kommunerna att ta emot ensamkommande skäggiga män. 800 000 styck/år. Det här landet mår verkligen bra just nu.

MVH Sverigevänliga hälsningar från Magnus

Thoralf A sa...

Magnus Larsson du skriver följande i ditt inlägg.

"Jag däremot väljer att se det som en vinst, dessa människor för med sig en väldigt stor utveckling med sig till Sverige i form av bland annat kulturellt utbyte som det är omöjligt att sätta kronor och ören på."

Kan du ge några personliga och praktiska exempel på vad detta mångkulturella samhälle gett dig och dina grannar i Kristdala. Nu menar jag positiva inte negativa.

Jag ser fram emot att få en lång lista.

Anonym sa...

Ehh har gaderoben gått i baklås eller? Det vore ju en baggis att sätta oss rasistiska lögnare på plats för en så godhjärtad och vis man som du. Du är ju trots allt politiker och påverkar vad som sker i vårt samhälle.

Kommer inte ihåg hur gammal du är men det kan inte vara så mycket men när jag var barn på 80-talet då fanns det inget som hette gruppvåldtäkt. Det ordet är du och din politik pappa för. Vilket är vardag för våra svenska kvinnor idag i Sverige. Bara ett exempel. Skäms!

Magnus den sverigevänlige

Anonym sa...

"Jag däremot väljer att se det som en vinst, dessa människor för med sig en väldigt stor utveckling med sig till Sverige i form av bland annat kulturellt utbyte som det är omöjligt att sätta kronor och ören på."

Tänkte du över huvud taget när du skrev det där? Säg det till alla gruppvåldtagna svenska kvinnor som praktiskt taget varje dag blir berikade av gäng från mellanöstern för att de inte har burka på sig. Säg det till pensionärerna som får ligga i sin egen avföring för att Sverige inte har råd att byta blöja på dom. Allra minst låta dom komma ut en gång i veckan. Detta är du/ni politiker ansvariga för.

Den muslimska kvinnar arbetar inte hur ska hon trygga min och din pension?

Varför reser de flesta sk flyktingarna som ni kallar alla främlingar för hem till sina länder på semester som de flytt ifrån? 5% är flyktingar enligt FN.

Det är ta mig faan skrämmande att sådana imbisiller som du sitter och bestämmer över vårt lands ragnarrök.
Du försvara dig med att vi ljuger. Faan så patetiskt du är.

Anonym sa...

När argumenten tryter så är det lätt att det blir så här, att man då enbart försöker att spela på fördomar och lögner. Det är viktigt att vi från dom etablerade partierna gör vad vi kan för att motarbeta dessa mörka krafter.

Vilka mörka krafter? Återigen floskler från din pk-trut. Du pratar om lögner och argument som tryter. Var är du på din egen blogg? Tryter det??? Det är visserligen ingen lögn att som politiker blunda för sitt lands förfall men minst lika illa.

Rosengård t ex Hisingen, Rinkeby och Uppsala för att nämna några mörka ställen. Du är ju för ökad invandring all sund logik säger att detta kommer sprida sig till mindre orter. Ljuger jag då? Kanske, men sunt förnuft säger så. Kanske inte ditt. Man ser i t ex Norrliden i Kalmar där bilar brinner nästan varje dag och halalslaktade kadaver påträffas i dikena. Så såg det inte ut på 80-talet kan jag tala om för dig.

Magnus den gode

Anonym sa...

Vafaan har du blitt shanghaijad till Uzbeckistan? Eller skäms du så till den otroliga grad över ditt tidigare liv och livsåskådning så du svalt tungan?