torsdag 28 januari 2010

Medlemsomröstning i Kalmar län

Då har resultatet av medlemsomröstningen i länet när det gäller riksdagslistan kommit.

Föga överraskande så har Anders Åkesson vunnit ganska stort och naturligtvis så gratulerar jag honom till detta.
När det gäller min egen insats så gick det kanske inte riktigt så bra som jag hoppades, jag kom på en 31:a plats vilket är några placeringar lägre än vad jag hade hoppats på. Jag är dock väldigt nöjd med att jag har fått röster i 11 av länets 12 kommuner.
Förslaget på hur listan slutligen kommer att se ut är ännu inte färdigt men jag har fått en lite rapport från listkommitén och den rapporten säger att jag kommer att flyttas upp en ganska bra bit på listan. Mitt mål med kandidaturen var att bli Oskarshamns kommuns kandidat och med det kunna nå en topp 10 placering på listan, riktigt dit verkar jag inte nå.

Jag har också hört lite hur topp 10 på listan är tänkt att se ut och jag är inte riktigt nöjd där heller, den absoluta toppen är inget att säga om, det är bra personer med bra resultat i medlemsomröstningen som placerar sig på dom platserna.
Men det är en liten för stark koncentration till södra länsdelen för att jag ska vara nöjd. det är ont om kandidater på topp 10 från mellanlänet och ifrån norra länsdelarna vilket jag tycker att listkommitén borde tänka på. Om den information jag har fått stämmer så finns det heller ingen ungdomskandidat på topp 10 vilket jag inte tycker är bra.

Listan kommer slutligen att fastställas på distriktets nomineringstämma den 27/3, och sedan är det ju som bekant väljarna som bestämmer.