måndag 3 augusti 2009

Semestern är över

Så då börjar semestern att nå sitt slut, det var ganska länge sedan jag skrev något här på bloggen senast och det har sina förklaringar.

Det var en väldigt jobbig vår där det stundtals var mycket tungt att vara politiskt engagerad i Centerpartiet. Det började egentligen året innan med FRA och avslutades under våren med energiuppgörelse och partistämma, detta vi sidan av det vanliga politiska arbetet hemma i Oskarshamns kommun och en EU-valrörelse. Detta gjorde att batterierna helt enkelt var totalt slutkörda framme i juni och därför har jag nu ägnat en månad till att tänka på det mesta annat utom just politiskt arbete, och det har gjort nytta.

Jag har nu fått ny energi till höstens arbete och det ska bli intressant ur många aspekter. Mitt engagemang och motstånd i FRA-frågan kommer att fortgå. I det kommunala arbetet så kommer det nu att bli intressant att se vad som händer när beskedet om slutförvaret har kommit. Det kändes som om det politiska arbetet i kommun gick "i stå" under våren i väntan på beskedet. Nu är det upp till Socialdemokraterna att hitta nya lösningar på dom problem vi står inför, vi i dom andra partierna har också naturligtvis ett stort ansvar i dessa frågor.

Bara för att jag nu har försökt att inte fundera så mycket över politiken i sommar så har ju världen slutat upp att fungera för det. Det jag framför allt har reagerat på är det faktum att en företagsägare på Gotland har haft en gräddfil för att få dispens från strandskyddet. Landshövdingen på ön tyckte att detta kunde låta sig göras eftersom personen ifråga ändå bidrar med arbetstillfällen. Länsstyrelsen på Gotland är nu anmälda för tjänstefel.
Detta ärende är inte helt olikt det ärende vi har haft i Oskarshamns kommun där en majoritet i samhällsbyggnadsnämnden till slut valde att godkänna ett svartbygge i efterhand på den så kallade "scaniavillan" som nyttjas av en av Scanias platschefer i Oskarshamn. Ett utav argumenten som användes var att detta skulle vara ett led i att bättra på kommunen företagarvänlighet. Återigen en gräddfil som bara gäller för företagare som kan bidra med arbetstillfällen till kommunen. Jag kan i sammanhanget nämna att det var två partier som reserverade sig mot beslutet, Centerpartiet och Vänsterpartiet.

Internt i partiet så väntar ett stort arbete med att lägga upp strategierna inför valet 2010 och med detta så innefattar det också en nomineringsprocess. Det börjar med andra ord bli dags att bestämma sig om man vill kandidera för ytterligare en period, det finns saker som talar både för och emot detta men om jag känner mig själv rätt så lär jag nog stå på den där listan när vi kommer fram till september 2010, det här med politik är ju trots allt jäkligt roligt.

Inga kommentarer: