torsdag 23 april 2009

Illa Peter

Oskarshamns kommuns kommunalråd Peter Wretlund kommenterar i idagens Oskarshamns Tidning det faktum att EON vill bygga en fjärde reaktor i Oskarshamn.
Wretlund välkomnar investeringen. Jag har full respekt för att han mer eller mindre måste säga så som kommunalråd med tanke på att det skulle röra sig om många nya arbetstillfällen i kommunen. Jag tycker det ändå är illa att så reservationslöst gå ut och säga att man välkomnar det hela när fråga egentligen är så mycket större än ett anta hundra nya jobb till Oskarshamns kommun.

Det hela handlar om miljökonsekvenser för så många fler människor än dom som skulle kunna få ett jobb vid den nya raktorn, det handlar om slutförvarsfrågan (hur ska vi ta hand om avfallet) och framför allt så handlar det om att vi måste ställa om vår energiproduktion till en mer ekologiskt hållbar energiproduktion och där kan aldrig kärnkraften bli ett alternativ

Nej Peter, vi måste i denna fråga sluta att leva i vår egen lilla bubbla här i Oskarshamn och sätta det hela i ett mycket större sammanhang, och då kan vi aldrig välkomna en ny reaktor i Oskarshamns kommun.

Inga kommentarer: