måndag 9 juni 2008

Då var det dags igen....

...att be en bön, be en bön för att tillräckligt antal borgerliga riksdagsledamöter har mod och kurage att trycka på NEJ-knappen när det är dags att rösta i FRA-omröstningen.

Lagförslaget innebär att den personliga integriteten blir allvarligt kränkt. Förlaget innebär att mer eller mindre all mailtrafik kan övervakas och lagras hos FRA. Även en hel del telefontrafik och fax kan också övervakas och lagras.
Detta är ett lagförslag som hade fått dåtidens agenter på stasi och KGB att dansa och jubla över ett i deras tycke utomordentligt bra förslag. Att vi sedan har fått kritik från EU samt att självaste SÄPO varnar för lagen borde vara själ nog att rösta NEJ.

För ett par veckor sedan bad jag en bön om att riksdagen skulle rösta nej till lagförslaget om vård för asylsökande, nu ber jag en bön igen. Jag hoppas innerligt att det finns borgerliga riksdagsledamöter (dels inom mitt eget parti men också i övriga partier) som vågar tro på den enskilda människan, som vågar slåss för den enskilda människans rätt till integritet och som vågar bryta mot partipiskan och trycka på NEJ-knappen när det är dags för omröstning.