onsdag 2 juli 2008

Efter långt och moget övervägande....

..så har jag bestämt mig för att stödja Centeruppropet som kräver ett extra riksting för att diskutera FRA-frågan.

Innan omröstningen så skrev jag ett medlemsinitiativ till riksdagsgruppen om att dom skulle rösta NEJ till förslagt om signalspaning i avvaktan på att Centerpartiets medlemmar skulle diskutera frågan under nästa års riksting, så blev ju som bekant inte fallet.

När sedan Centeruppropet presenterades så var jag tveksam till idén. Det är kostsamt och tidskrävande att annordna ett extra riksting. Så jag funderade på om jag tyckte att lagen var SÅ dålig att vi inte kunde vänta till nästa års riksting, och svaret har nu blivit JA.

Vad jag tycker om själva lagen och mina argument mot den går att läsa här på bloggen. Men jag har inte tidigare berört hur jag tycker att partiet har skött frågan.
Vi är ett parti som under en längre tid arbetat för den personliga integriteten. Här har vi nu gjort ett stort avsteg från denna politik, och det avsteget har tagits utan att centerpartiets medlemmar har fått yttra sig.
En av Centerpartiets stora styrkor är att det är medlemmarna som bestämmer vilken politik som partiet ska driva och alla förslag som läggs är djupt förankrade i medlemskåren. Dock inte frågan om signalspaning.

Det ställningstagande som partiledningen har tagit ligger så långt ifrån många centerpartisters idéologiska grund som det över huvud taget bara går att komma, just därför så är jag nu en av dom som kräver ett extra riksting så att vi medlemmar får en möjlighet att yttra oss i frågan och att vi återigen får tillbaka vår möjlighet att påverka den politik som partiet driver.

Inga kommentarer: