fredag 26 september 2008

Bra förbättringar om FRA

Det förslag som presenterades igår om förbättringar i FRA-lagen är mycket bra. Jag hade i ärlighetens namn inga större förhoppningar på den tilläggsproposition som skulle komma under hösten men det här förslaget är faktiskt riktigt bra.

Jag har i grunden inte ändrat inställning, JAG VILL INTE HA NÅGON SIGNALSPANING, jag är heller inte dum, jag vet att det förr eller senare skulle komma en lag om signalspaning då i princip alla partier i Sveriges riksdag är för detta.

Det förslag som nu presenterats innehåller flera viktiga förbättringar som gör att det går att under protest acceptera lagen. Man har nu byggt in flera viktiga skydd för den personliga integriteten, man har stoppat möjligheten till massavlyssning och man har lagt in att FRA måste ha tillstånd från en specialdomstol för att få avlyssna. Den vaga formuleringen om "yttre hot" har också försvunnit till förmån för formuleringen "yttre militära hot" vilket är mycket mer tydligt.

Denna förändring hade inte varit möjlig utan många personers hårda arbete. Framför allt tänker ja på Fredrick och Annie som såg till att vi fick möjlighet till ett förbättringsarbete under sommaren. Jag tänker också på alla dom som deltagit i manifestationer, skrivit insändare, bloggat och på andra sätt deltagit i kampen mot FRA, alla ni är värda ett stort TACK.

Inga kommentarer: