torsdag 29 januari 2009

S och Byggebo sitter i samma båt

Under en tid så har det kommunala bostadsbolaget i Oskarshamn, Byggebo haft krav på sig att offentliggöra sina chefslöner, detta är något som man vägrat och som man in i det sista har försökt att mörka från styrelsens sida.
Detta är inte bara omoraliskt att gentemot sina ägare hålla dessa avtal hemliga utan också ett brott mot kommunallagen och offentlighets principen.

Skulle detta har skett någon annan stans än i Oskarshamn så hade det troliga scenariot varit att styrelsen hade entledigats från sitt uppdrag, dock så händer detta inte i Oskarshamn.
När man sedan läser i media att kommunalrådet Peter Wretlund, samt socialdemokraterna i Oskarshamns ordförande Yvonne Hagberg, tycker att styrelsen med ordförande Ulf Nilsson i spetsen har gjort fel, men att man ändå har fullt förtroende för densamma så kan man ju fråga sig vad detta beror på.

Min enkla analys av det hela är att detta är ytterligare ett bevis för socialdemokraternas maktfullkomlighet, man sparkar inte ut en partikamrat i första taget hur mycket denne än missköter sitt uppdrag. S styr den här kommunen helt efter eget tycke och smak och med väldigt lite respekt för dom människor som dom företräder.

Det är dags att Socialdemokraterna lämnar makten för en tid så att man får tid till att fundera på hur man tycker att en demokratiskt styrd kommun ska fungera.

Inga kommentarer: