tisdag 17 februari 2009

Man blir mörkrädd

Efter att ha läst Moderaternas utspel på DN debatt så blir man alldeles mörkrädd. Att främlingsfientliga krafter vinner mark kommer inte som någon nyhet och Folkpartiet har ju redan tidigare smygflörtat med SD sympatisörer, tyvärr kan vi nu lägga till Moderaterna till denna lista.

Vi har haft en fullständigt misslyckad integrationspolitik i det här landet under fler år och det är detta misslyckande som har gjort det möjligt för främlingsfientliga grupper såsom Sverigedemokraterna att få fotfäste i svensk politik. Dom gör allt för att bygga på den strukturera rasism som finns i landet, tyvärr så gör nu Moderaterna samma sak.
I utspelet så står det att läsa ett åtta punkter långt program där man bland annat menar att man ska kunna återkall medborgarskap, att man vill har språktester för att bevilja ett medborgarskap, man vill stoppa möjligheten för invandrare att själva välja bostadsort. Dom lyfter också fram integrationspolitiken på en EU-nivå, dom efterlyser ett europeiskt asylsystem där fler länder måste dela på ansvaret.
Det sistnämnda är kanske inte helt fel men det är viktigt att den asylsökandes rättighet att söka asyl i olika länder inte kränks. Det är en mänsklig rättighet att få söka asyl och om en asylsökande har fått avslag i t. ex. Danmark så måste den personen har kvar rätten att söka ny asyl i t. ex. Sverige.

Moderaterna skriver också att dom vill ha ett öppnare Sverige, när man läser deras för slag så känns denna punkt mer som ett dåligt skämt, vi får inte ett öppnare Sverige genom att göra livet jäkligare för invandrare och genom att flörta med Sverigedemokraterna.

CUF:s förbundsordförande, Magnus Andersson har skrivit ett öppet brev till alliansens ledare där han hotar att lämna Allians för Sverige om detta förslag går igenom. Jag måste säga att jag står bakom Magnus till 100% i den här frågan och jag hoppas verkligen att Alliansens partiledare har så mycket vett att man placerar det här förslaget där det hör hemma, i papperskorgen.

Inga kommentarer: