torsdag 19 februari 2009

Sverigedemokraterna

Aftonbladet presenterar idag en artikel om Sverigedemokraterna och deras partiledare Jimmie Åkesson. Det är Jan Guilou som har följt Åkesson under en arbetsvecka och nu försöker han att ge en beskrivning över partiet.

Artikeln är ganska roligt skriven och Guilou är en bra skribent vilket gör att läsningen ändå är ganska nöjsam. Däremot så är ju inte innehållet så roligt att läsa.
När man läser Åkessons kommentarer så blir jag mer och mer fast övertygad om att en av dom demokratiska partiernas viktigast uppgifter i nästa val är att se till att Sverigedemokraterna inte kommer in i riksdagen.

För att ta ett citatfrån Åkesson ur artikeln :
"– Det svenska samhället ska inte anpassas efter dem, tvärtom. Vi ska alltså inte sluta servera fläskkött i skolan, inte segregera badhusen, inte avskaffa skolavslutningen i kyrkan, inte bevilja lov på muslimska helger. Budskapet är: såhär ser det ut i Sverige, det får ni anpassa er till! "

Detta uttalande visar ändå ganska tydligt att SD är ett främlingsfinetligt parti som inte hör hemma en en demokratisk församling såsom Sveriges riksdag.

Inga kommentarer: