lördag 29 maj 2010

Politisk strid i Oskarshamn

När alliansens kommunalrådskandidat Lars Blomberg (m) sa att tjänstemännen i Oskarshamns kommun var för socialistiska så tog det tydligen hus i h****e, detta var startskottet på en politisk strid.

Jag var inte närvarande på politiker utfrågningen på Hotel Ett så jag vet inte exakt hur orden föll hos Lars, men jag är ganska säker på att jag vet vad han menar. Det finns en ganska utbredd uppfattning i kommunen att kommunens tjänstemän inte är allt för välvilligt inställda när medborgare eller företag kommer med frågor rörande kommunens verksamhet eller vilka villkor som gäller vi ev. nyetableringar av företag, jag är ganska säker på att det är detta som Lasse är ute efter.

Denna inställning råkar ju också sammanfalla ganska mycket med den politik som bedrivs av majoriteten, framförallt i företagsfrågor där det satsas oerhört lite på småföretag och d handläggningstider ofta är väldigt långa för olika tillstånd. Jag är också ganska säker på att Blomberg inte menar att kommunens tjänstemän är socialister och röstar på socialdemokraterna, de får naturligtvis sympatisera med vilket parti de vill så länge det inte påverkar deras arbete.

Tjänstemännens uppgift är att göra det som politiken säger till dom att göra, och på det stora hela så tycker jag att det också fungerar på det sättet. Men det är ju inte så konstigt att tjänstemannakåren blir påverkade av den politik som förs och som har förts genom obrutet styre från Socialdemokraternas sida sedan 1921.
Jag är säker på att Blombergs ord inte är någon kritik mot enskilda tjänstemän, dom gör det dom blir tillsagda. Men, det är definitivt kritik mot den politik som majoriteten bedriver i kommunen.

Och det måste väl ändå en oppositionspolitiker få ägna sig åt?????

Media i frågan:

Nyheterna
Nyheterna igen

Inga kommentarer: