söndag 5 september 2010

Ohly upphör aldrig att förvåna

Såg på utfrågningen av Lars Ohly på SVT i kväll. Jag blir mörkrädd av det mesta som kommer ur hans mun men priset togs ändå när han tyckte att kvinnor skulle börja använda bröstpump i stället för att amma sin barn.

Detta svar gav han när han blev pressad när det gäller frågan om att dela föräldraförsäkringen. Det skulle innebära att mamman skulle bli tvungen att sluta amma sitt barn efter sju månader och om man då skulle vilja fortsätta att ge barnet bröstmjölk så skulle hon använda bröstpump.

Tycker att detta är ett lysande exempel på dom rödgrönas politik över huvudtaget. Staten ska bestämma vad som är bäst för den enskilda människan utan att fråga den som beslutet berör.
Låt i stället föräldrarna själva fatta beslutet, dom vet vad som är bäst för deras barn och för hela familjen. För att få ett mer jämnlikt uttag av föräldraförsäkringen behövs i stället andra insatser, vi behöver jobba med attitydförändringar i samhället och framför allt så behöver kvinnolönerna höjas.

Görs detta så kommer uttaget av föräldraledigheten att jämnas ut mellan mamman och pappan och föräldrarna har fortfarande möjlighet att bestämma över sin egen vardag.

Inga kommentarer: