onsdag 15 september 2010

Evaldsson gråter ut

I dagens Oskarshamns Nyheterna (papperstidningen) så gråter Sverigedemokraternas Jonny Evaldsson ut och menar att SD mobbas i Oskarshamns kommun.
Som argument för sin tes framför Evaldsson följande: "Dom påstår att vi är främlingsfientliga" och att "de andra partiernas företrädare nästan aldrig varit positivt inställda till de olika förslag som hans parti har lagt fram under den gångna mandatperioden."

Evaldsson kanske skull ta sig en funderare på varför det är så här, för inte kan det väl bero på att SD bedriver en främlingsfientlig politik och att en klar majoritet av de förslag som de har lagt är direkt främlingsfientliga. Nä, det måste helt enkelt vara så att dom blir mobbade av oss övriga politiker.

Jag vet ärligt talat inte om jag ska skratta eller gråta över denna artikel.

1 kommentar:

Mattias B Johansson sa...

Du får väldigt gärna precisera vad som är främlingsfientligt Magnus, för uppenbarligen råder problem att precisera vad som är främlingsfientligt.

Komiskt blir det när du påstår att en klar majoritet av våra förslag är direkt främlingsfientliga.

Vi har under mandatperioden motionerat om: språktest för nya medborgare, införa demokratiforum, förebygga politiskt våld, insynsplatser i kommunstyrelsen, volontärarbete, bevarande av centrumhandeln, upprätta mångkulturella beslut, lågenergilampor, stopp för industriella transfetter, legitimation för personal inom äldreomsorgen, inrätta demokratiberedning, införa frikort för pensionärer, inköp av hjärtstartare, klassmorfar och intelligenta larm inom hemtjänsten.

Nu mer kan man alltså enligt centerlogik vara främlingsfientlig om man förordar inköp av hjärtstartare, vill införa klassmorfarsystem, är kritisk till användandet av transfetter eller vill förebygga politiskt våld.

Man får det inte särskilt konkret om vad som är främlingsfientligt, men helt klart är tydligen att en majoritet av Sverigedemokraternas förslag är främlingsfientliga. Vilket då kan innebära ovanstående.