tisdag 5 maj 2009

Oskarshamn åter i botten

I går presenterades Svenskt näringslivs rankinglista över företagsklimatet i våra kommuner.

Vi kan återigen konstatera att Oskarshamn tyvärr återfinns i den absolut botten, trots att vi ändå har klättrat några få placeringar.

Jag undra om herrarna Wretlund och Malm återigen ska köra huvudet i sanden och låtsas som om det regnar eller om dom för en gångs skull ska ta åt sig den kritik (som det här faktiskt är) mot kommunens företagsklimat som framförs i den här undersökningen.

Oskarshamns Tidningen har en
artikel om rankinglistan.

3 kommentarer:

Tomas Jonsson sa...

Svenskt Näringsliv är en lobbyorganisation - precis som fackförbunden. På vilken plats ligger Oskarshamn på listan över andel arbetslösa?

Vad saknar du för något? Det är lätt att klaga, men som opposition har man också ett ansvar på att visa alternativen!

Jonny sa...

Det finns många sorters statistik. Media väljer att lyfta fram just denna undersökning varje år. När jag gjorde en liten egen undersökning så fann jag exempelvis att "kriskommunen" Högsby är bättre på att starta nya företag än i Mönsterås.

Magnus Larsson sa...

Jag saknar mycket när det gäller kommunens sätt att hantera näringslivet i Oskarshamn.

Vi har sett fler prov på illojal konkurrens från kommunens sida (senast när vi beslutade att anlägga en bana för äventyrsgolf på den kommunalt drivna semesteranläggningen), vi har en för dålig dialog med näringslivet och framför allt så har vi en alldeles för stor andel verksamhet i kommunen som inte tillhör kärnverksamheten men som ändå bedrivs i kommunal regi.

Detta är frågor som jag och flera allianspolitiker drivit vid ett flertal tillfällen i kommunfullmäktige.