torsdag 5 mars 2009

Byggebos VD sparkad

Idag så valde styrelsen för det kommunala bostadsbolaget i Oskarshamn (Byggebo) att ge VD Mats Adelgren sparken efter att det har framkommit att han har missbrukat det bensinkort som han har haft tillgång till. Det hela ska enligt uppgift ha pågått under flera år och total rör det sig om 315 000 kr.

Att Adelgren får sparken är inte en dag för tidigt. Han har under de år som han varit VD kraftigt misskött bolaget som har visat underskott på underskott och bolaget har enbart räddats genom att kommunen har gått in med ett ägartillskott på 150 miljoner under dom senaste åren.
Några borgerliga representanter krävde Adelgrens avgång redan för några år sedan men då ville sossarna och framför att Ulf Nilsson inte lyssna.

Sedan en tid tillbaka så har diskussionerna gått heta kring Aldelgrens anställningsavtal och om styrelsens och Ulf Nilssons hantering av den frågan.
Men Ulf Nilsson och S har ständigt hållit denna Adelgren om ryggen, ända fram till nu.

Man kon dock skönja ett löjes skimmer över det hela eftersom Adelgren ändå skulle ha lämnat sitt uppdrag i Maj. Det han har gjort är mycket allvarligt och han förtjänar verkligen att få sparken men som jag sagt tidigare så skulle detta gjort för länge sedan och då på grund av att han har misskött sitt arbete.
Nu börjar man ändå fundera över om detta inte är ett försök av Ulf Nilsson att återupprätta något av det fallande förtroendet

Media om att Adelgren sparkas:
Oskarshamns Tidningen
Oskarshamns Nyheterna

1 kommentar:

Richard sa...

En helt korrekt slutsats, verkligen krystat och genomskinligt iscensättande! Efter detta bör Ulf Nilsson själv avsäga sig sitt uppdrag.