fredag 13 mars 2009

Wretlund pratar förstånd med Malm

Enligt en artikel i dagens Oskarshamns Tidningen (pappersversionen) så har nu tydligen herrarna Wretlund och Malm nu kommit överens om hur budgetarbetet i kommunen ska drivas. Detta efter att Bo Malm (v) tidigare sagt att han i sin roll som tf. ordförande i Socialnämnden inte tänker genomföra besparingar på 40 miljoner, något som jag tidigare kommenterat här.

Dessa båda har nu kommit överens om ett program på fyra punkter. Dels så gör man som dom flesta andra kommuner i dagens Sverige, man skyller helt enkelt på regeringen och menar att denna måste ingripa.
Det jag reagera mest på är dock den punkt som säger att Socialnämnden inte ensamt kan ta ansvar för detta utan att socialnämndens sparbeting på 40 miljoner ska fördelas på samtliga förvaltningar. Detta gör mig ganska förbannad. Visst det är mycket pengar men samtidigt så ska inte förvaltningar som jobbar hårt år efter år för att hålla sin budget få lida för att socialnämnden inte kan hålla sin. Man hade ett gigantiskt underskott förra året och prognosen för året visar på ett underskott på 19 miljoner. Att då lägga över ansvaret på andra förvaltningar i kommunen tycker jag är lite väl magstarkt när sedan socialnämnden struntar i allt vad budgetansvar heter.

Inga kommentarer: